Stichting Hulpverlening Zuid Oost Azië (Stichting Hulza) is een particuliere stichting en is opgericht in 1998. De aanleiding hiervoor was de ondersteuning van een kraamkliniek in Hoi An in de Quang Nam provincie in Centraal Vietnam. Hiervoor waren hulpgoederen, zoals medische instrumenten, medicijnen en dekens ingezameld.

De stichting ondersteunt, in Hoi An en in de omgeving, veel scholen met hulpgoederen, lesmateriaal en uniformen voor de kinderen. Daarnaast heeft de stichting het Rode Kruis en een tehuis voor gehandicapten en bejaarden ondersteund. En in samenwerking met de Women Union ook arme gezinnen op het platteland en in de visserij kunnen helpen, door het organiseren van voedselpakketten, dekens en muskietennetten.

Naast de ondersteuning in Hoi An en omgeving, richt de stichting zich ook op bevolkingsgroepen in een achterstandspositie, met name de bevolkingsgroepen in het Tây Giang district in de provincie Quang Nam. De laatste twee jaar zijn in dit district veel scholen ondersteund met hulpgoederen. In de komende jaren zal deze ondersteuning meer worden uitgebreid.

Stichting Hulpverlening Zuid Oost Azië maakt een verschil door bij te dragen aan de verbetering van de leef – en leeromstandigheden van velen.

De financiële middelen van de stichting komen voort uit donaties.

De stichting kenmerkt zich door haar kleinschaligheid, onze projecten zijn concreet, uitvoerbaar in een kort tijdsbestek en bieden rechtstreekse ondersteuning. Wij willen dit op een effectieve en kostenbesparende manier realiseren, zodat de beschikbare financiële middelen besteed worden voor hulpgoederen en financiering van projecten voor de mensen in Hoi An en in de regio. Het doel waarvoor de donateur het geschonken heeft!